printsend by mail

Είστε εδώ: Εφοπλιστής | Νέα | Τιμητική βράβευση του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

Νέα

Τιμητική βράβευση του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου

31.03.09

Η βράβευση  πραγματοποιήθηκε ύστερα από ομόφωνη απόφαση όλων των επιμελητηρίων Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση της Costa Navarino, μιας σειράς τουριστικών επενδύσεων στη Μεσσηνία, σημαντικών τόσο για την Πελοπόννησο όσο και ευρύτερα για τη χώρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο ΕΒΕΑ, παρουσία εκπροσώπων του ναυτιλιακού και επιχειρηματικού κόσμου και της πολιτικής ηγεσίας.

Η τεκμηρίωση της συγκεκριμένης βράβευσης βασίστηκε σε τέσσερα θεμελιώδη κριτήρια: στη συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, στην ανάδειξη της περιοχής σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, στην επίδειξη έμπρακτης περιβαλλοντικής ευαισθησίας κατά την κατασκευή αλλά και τη λειτουργία της Costa Navarino και τέλος στην αποδεδειγμένη εταιρική κοινωνική ευθύνη στο πλαίσιο της επένδυσης.

Η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου σημείωσε ότι ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος «αποτελεί παράδειγμα της φιλοσοφίας που θέλει να ανεβάσουμε τον πήχη της προσφοράς, της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας, αναδεικνύοντας τις αξίες του πολιτισμού και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Ο τέως υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης στάθηκε στην επένδυση τονίζοντας: «Χωρίς τέτοιες επενδύσεις, η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη ερημωμένη περιοχή στην Ελλάδα σε 50 χρόνια. Εφόσον αισθανόμαστε και πιστεύουμε ότι το 80% της οικονομίας μας είναι η παροχή υπηρεσιών και ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή μας, τότε θα πρέπει να στηρίξουμε τέτοιες επενδύσεις, γιατί ο τουρισμός των παλαιών δεκαετιών αποτελεί πλέον παρελθόν».

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την τιμή αυτή δηλώνοντας ότι: «Με βραβεύετε σήμερα για το όραμά μου για τη Μεσσηνία, για τον επίμονο και μακροχρόνιο αγώνα μου και τις προσπάθειες να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο, για την 25χρονη προσπάθεια για την εξασφάλιση της απαραίτητης γης, για το μεγάλο στομάχι και τα γερά νεύρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που λογικά δημιουργούσε το καινούργιο και πρωτόγνωρο θεσμικό πλαίσιο, για την εξασφάλιση των οικονομικών προϋποθέσεων για το έργο και πάνω απ’ όλα για την επιτυχημένη μεταφύτευση στον Αχιλλέα (Κωνσταντακόπουλο) των δικών μου οραμάτων, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία που μου έχει.

Αλλά, όπως ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει σήμερα, τα δικά του οράματα ξεπερνούν πλέον κατά πολύ τα δικά μου με μακροχρόνια προοπτική όχι μόνο για τη Μεσσηνία αλλά και για όλη την Πελοπόννησο».

Αναφέρθηκε επίσης στο φυσικό πλούτο και στην ομορφιά της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου και τόνισε ότι οι νέοι δρόμοι που έχουν προγραμματιστεί, όπως ο δρόμος Αθήνα-Καλαμάτα-Σπάρτη, η Ιoνία Οδός, ο δυτικός άξονας Πελοποννήσου σε συνδυασμό με την επένδυση της Costa Νavarino, και άλλων επενδύσεων, «θα φέρουν πολύ μεγάλες αλλαγές» και θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν κυρίως από ντόπιους εργαζόμενους.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος υπογράμμισε ότι «η φιλοσοφία του εύκολου κέρδους δεν είναι η σωστή φιλοσοφία και δεν έχει μέλλον» και ότι είναι αυτή που έφερε τη σημερινή κρίση. «Πρέπει εφεξής να στηριχτούμε στη σκληρή δουλειά και στην παραγωγή πραγματικού ποιοτικού αποτελέσματος», τόνισε.


 


Αρχική σελίδα | Γιατί Εφοπλιστής | Τρέχον τεύχος | Αρχείο τευχών | Συνεντεύξεις | Συνδρομές | Επικοινωνία