printsend by mail

Είστε εδώ: Εφοπλιστής | COSTA LUMINOSA

COSTA LUMINOSA

Νέο καράβι για την Costa Crociere

Ο τεράστιος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κολοσσών της κρουαζιέρας Carnival και RCI έχει κορυφώσει τις παραλαβές νεότευκτων όπως και τις νέες παραγγελίες. Πρωταγωνίστρια η Costa Crociere, θυγατρική της Carnival που σε λίγους μήνες προσθέτει στο στόλο της δύο ακόμη μεγαθήρια, ιταλικής ναυπήγησης

 

Στις 12 Ιουνίου 2006 δόθηκε η παραγγελία στη Fincantieri (Marghera) για τη ναυπήγηση ενός ακόμα κρουαζιεροπλοίου της Costa με το όνομα COSTA LUMINOSA, oλ. χωρητικότητας 92.700 κόρων. Η παράδοσή του έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2009, ενώ υπάρχει option και για ένα δεύτερο αδελφό πλοίο που θα λάβει το όνομα COSTA DELIZIOSA και θα παραδοθεί το Μάρτιο του 2010. Το κόστος ναυπήγησης και των δύο εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ. Το COSTA LUMINOSA καθελκύστηκε –ορθότερα: εγκατέλειψε τη ναυπηγική κλίνη– στις 27 Ιουνίου. Ανάδοχος ήταν η κόρη ενός υπαλλήλου των ναυπηγείων της Fincantieri στη Marghera της Βενετίας. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο της Fincantieri (Sestri Ponente) στη Γένοβα και η καθέλκυση του COSTA PACIFICA, που θα έχει ολ. χωρητικότητα 114.000 κόρων και θα είναι αδελφό των COSTA CONCORDIA, COSTA SERENA και CARNIVAL SPLENDOR.

Το γεγονός αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτιά στην ιστορία της βιομηχανίας κρουαζιέρας και για την επίτευξή του εργάστηκαν πάνω από έξι χιλιάδες άνθρωποι, Ιταλοί σε ποσοστό άνω του 90%. Στην τελετή της βάφτισης του COSTA LUMINOSA ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Costa Cruises, Pier Luigi Foschi, ανέφερε τα εξής: «Με τον ερχομό αυτού του πλοίου, αλλά και των άλλων πλοίων που βρίσκονται τώρα υπό κατασκευή στο ναυπηγείο, όχι μόνο θα έχουμε το μεγαλύτερο στόλο στην Ευρώπη, αλλά θα έχουμε και ένα στόλο με ποικιλία στο μέγεθος, τις ανέσεις και το στιλ».

Διαβάστε τη συνέχεια στον "Ε" Οκτωβρίου...
 


Αρχική σελίδα | Γιατί Εφοπλιστής | Τρέχον τεύχος | Αρχείο τευχών | Συνεντεύξεις | Συνδρομές | Επικοινωνία